donji dio kanjona Zrmanja

Predivni donji dio kanjona Zrmanje

Obilazak Zrmanje počinje od Obrovca gdje rijeka nastavlja svoj put kroz kanjon prepun zelenila i vegetacije karakteristične za krš. Neposredno ispod samog grada na desnoj obali nalazi se gradsko groblje podignuto na ostatcima Benediktinskog samostana te se dalje nizvodno susrećemo s kapelicom Sv. Nikole koja se nalazi na lijevoj obali rijeke i već nekoliko stoljeća svjedoči kako je rijeka Zrmanja važan plovni put.

Rijeka dalje nastavlja svoj put kroz sve dublji i sve širi kanjon sa sve oskudnijom vegetacijom, a kanjon preuzimaju naizgled okrutne strme litice.

U tom ogromnom prostranstvu kamena i vode tek oštrim okom možete uočiti usamljenu liticu na kojoj se nalazi mala kamena građevina „Pržunac“ za koju povijesni nalazi govore da je bila zadnja tamnica hrvatske kraljice Jelene što potvrđuje stratešku važnost rijeke Zrmanje i njenog kanjona u povijesnim okvirima ovog prostora.

Na samom zalasku kanjona i ulasku ove kraške ljepotice u more ulazimo u zagrljaj impozantnim liticama gdje su se u nekoliko stotina metara smjestili bjeloglavi supovi i Odisejeva špilja kao i ostatci starih naselja koje ovdašnje stanovništvo naziva starim Šibenikom.

I tako s ogromnom povijesnom ostavštinom i neponovljivom ljepotom tiho i diskretno u nekoliko stotina širokoj delti ulazi u Novigradsko more.

Cijena:

  • 150 kn

Dostupnost

Ukratko

Lagano – Vožnja motornim brodom donjim djelom kanjona Zrmanja
do 40 ljudi
2:00 sata

Plan puta

Početak izleta je u našoj agenciji u Obrovcu gdje će te dobiti informacije potrebne za početak vaše avanture.
Raspored:
Dolazak u agenciju
Početak izleta
2:00 sata – trajanje izleta

Smještaj

Nije u cijeni. Pogledajte ponudu

Prijevoz

Nije u cijeni. Pogledajte ponudu


Uzeti sa sobom

Krema za sunce
Naočale za sunce
Kupaći kostim
Ručnik
Dodatnu majicu po želji

Rezerviraj svoje mjesto:

Loading...